Sorma Benelux, totaalleverancier voor Nederland en België

Sinds 2002 heeft de internationale Sorma Group een vestiging in de Benelux. Vanuit ‘s-Gravenzande, middenin het Westland, is Sorma Benelux verantwoordelijk voor de dienstverlening aan klanten in Nederland en België.

In 2019 zijn we verhuisd naar een nieuw, modern bedrijfspand. Daar hebben we de beschikking over alle faciliteiten om klanten optimaal van dienst te zijn: een grote werkplaats om nieuwe machines in bedrijf te stellen en op maat af te leveren, een eigentijds kantoorpand en een toegewijd, deskundig team van medewerkers – van programmeurs tot monteurs.

Complete automatisering voor AGF-verpakken
Sorma Benelux levert machines om het gehele verpakkingsproces in de AGF-sector te automatiseren, inclusief alle benodigde verpakkingen. De markten we ons in de Benelux op richten zijn:

  • Hollandse tuinbouwproducten (met name tomaten, komkommers en radijs)
  • Hollands fruit (appels, peren, kersen en pruimen)
  • Importfruit (zoals citrusvruchten, avocado’s, mango’s, physalis, zoete aardappelen en dergelijke)
  • Aardappelen en uien

Een totaalleverancier die ontzorgt
De kracht van Sorma Benelux is dat we totaalleverancier zijn. Daardoor kunnen we elke opdrachtgever letterlijk ontzorgen. We nemen de complete verantwoordelijkheid over voor een soepel lopend verpakkingsproces; vanaf de weging tot en met het omsnoeren van pallets.

Omdat we al zo’n 40 jaar ervaring in de sector hebben, weten we hoe hoog de eisen zijn die opdrachtgevers aan machines stellen. Elke vertraging van proces levert economische schade op. Daarom ontwikkelt de Sorma Group alle machines in eigen huis, met een scherpe focus op functionaliteit, betrouwbaarheid en efficiency.

AGF-verpakkingen afgestemd op de machines
Die continuïteit in de bedrijfsvoering van klanten is mede gewaarborgd doordat we ook verpakkingen zelf ontwikkelen en produceren. Die verpakkingen zijn nauwkeurig afgestemd op de werking van onze machines. Die combinatie garandeert hogere verwerkingssnelheden, minder vervuiling en een betere loop van de machine.

Niet zelden is de Sorma Group de eerste met een innovatie op verpakkingsgebied, één die door andere producenten is gekopieerd of in ieder geval nagevolgd. Nieuwe verpakkingen en verpakkingsconcepten ontwikkelen we ook met oog voor duurzaamheid. Dat levert bijvoorbeeld verpakkingen op die met minder plastic toe kunnen. Of verpakkingen die eenvoudig kunnen worden gerecycled voor hergebruik.

Periodiek onderhoud

Natuurlijk blijft periodiek onderhoud een andere voorwaarde voor een ongestoorde werking. Met een eigen team van monteurs bestrijken we alle regio’s in Nederland en België. Niet alleen om direct op te treden bij een storing maar ook voor periodiek onderhoud en in bedrijf stellen op locatie.

De Sorma Groep
logo-sorma-benelux
Sorma-Italia-2018-2-1200x695
Netpack-2018-1200x695
Sormaf-2018-1200x695
Sorma-Iberica-2018-1200x695
Amros-2018-1200x695
Sorma-USA-2018-1200x695
Sorma-Interamericana-2018-1200x695
Senza-titolo-1-400x267
SB-2-400x267
logo-Sinclair-2019_750x500-400x267