DE SORMA GROUP

Een diepgewortelde geschiedenis die vooruitloopt op uw toekomst.

In de jaren tachtig kwam de innovatie van de verpakkingen in de groente- en fruitsector, dat is precies de reden waarom de eerste verpakkingsmachines en wegers van Sorma werden geproduceerd.

Het doel van de jaren negentig was om de activiteiten op twee niveaus uit te breiden:

• Verpakkingsmaterialen, door de oprichting en ontwikkeling van NETPACK rond 1985
• Activiteiten in heel Europa uit breiden door de oprichting van dochterondernemingen

In de jaren 2000 is Sorma Group, dankzij haar betrokkenheid en inspanningen, leider geworden in deze sector. Onze strategie is gebaseerd op een hoge mate van integratie en samenwerking met de klant. Hierdoor ontstaat een nieuwe manier om de relatie tussen klant en leverancier te zien; een partnerschap met dezelfde groeidoelstellingen.


SORMA is dus niet langer alleen een leverancier van een breed scala aan producten voor de groente- en fruitsector, maar ook een strategische partner. Het bedrijf is niet alleen in staat om machines te leveren, maar ook complete service aan te bieden; van de eerste begeleiding en het ontwerp tot de uiteindelijke realisatie. We spelen een belangrijke rol in het gehele proces.
In de loop der jaren heeft het succes dat SORMA S.p.A. heeft behaald, geresulteerd in de oprichting van verschillende nieuwe bedrijven naast het eerder genoemde NETPACK, namelijk: SORMAF in Frankrijk, SORMA IBERICA in Spanje, FRESHPACK (nu SORMA BENELUX) in Nederland, S&B in Duitsland, AMROS, FILEPACK, SORMAGPACK in Turkije en SORMA USA in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft deze groei ervoor gezorgd dat de groei van activiteiten ook in andere landen over de hele wereld is gestegen.

Al deze bedrijven maken deel uit van wat wij SORMA GROUP noemen, dat dankzij zijn gekwalificeerde medewerkers en technici een goed gestructureerde organisatie biedt die zowel gericht is op een constante innovatie als op het bedenken van nieuwe operationele en commerciële strategieën. Om de hierboven vermelde redenen is SORMA GROUP wereldwijd één van de belangrijkste spelers in de groente- en fruitsector.