DE SORMA GROUP

Slimmer verpakken. Efficiënter produceren

Verpakken van groenten en fruit moet slimmer kunnen. In een paar woorden is dat de filosofie van Sorma. Het bedrijf is ontstaan in de jaren tachtig, in een tijd dat de automatisering in het verpakkingsproces van groenten en fruit op gang kwam. Sindsdien is het belang van de Sorma-filosofie alleen maar groter geworden. Arbeid is al lang niet meer overal in voldoende mate beschikbaar – laat staan gekwalificeerd personeel. En vooral: arbeid is een dure component voor het kostenplaatje.

Sorma beantwoordt die vragen met een compleet assortiment aan verpakkingsmachines én verpakkingen. Dat machinepark maakt het mogelijk het gehele verpakkingsproces te automatiseren: van sorteren tot wegen, van verpakken tot labelen.

Eigen R&D en productie
De kracht van Sorma is de eigen productie van machines. Op basis van input uit de markt ontwikkelt de R&D-afdeling continu nieuwe machines. Die focus op innovatie gaat samen met een grote productiecapaciteit. Daardoor is Sorma in staat korte levertijden aan te houden én de optimale prijs/kwaliteit-verhouding te waarborgen.


Sneller verpakken met Sorma-verpakkingen
Hetzelfde geldt voor verpakkingen. Want wie weet er nu beter wat de ideale AGF-verpakking is dan de fabrikant van de machines om het proces te automatiseren? Met die expertise ontwikkelt Sorma verpakkingen die een hogere productiecapaciteit in het verpakkingsproces realiseren. Ook leveren de verpakkingen minder downtime op, doordat het proces beter loopt en vervuiling van machines tot een minimum wordt beperkt.

Niet minder belangrijk is de service. Verpakkingsmachines die elke dag onder hoge druk moeten functioneren, vragen goed onderhoud. Elke Sorma-vestiging beschikt daardoor over een eigen team van monteurs om snel in actie te kunnen komen.

 

Wereldwijd gevestigd
Door de groei in activiteiten is Sorma in steeds meer landen over de gehele wereld terug te vinden. Na de sterke expansie in Europa is Sorma inmiddels ook een gevestigde naam in grote markten als de Verenigde Staten en Brazilië. Dat maakt de internationale Sorma Group wereldwijd tot een van de belangrijkste spelers in de groenten- en fruitsector.